Preview Mode Links will not work in preview mode

Smerteuniverset


Feb 18, 2022

Camilla har haft rygsmerter siden hendes teenageår. Hun fik mange forskellige forklaringer og årsager til, hvorfor hun havde ondt, og desto flere forklaringer hun fik, desto flere smerter og bekymringer fik hun. Normale og aldersrelaterede forandringer af hendes ryg identificeret på scanningsbilleder, blev forklaret på en måde der medførte at hun fik opfattelsen af, at hun skulle passe på sin ryg og undgå at belaste den, så hun ikke forværrede sin tilstand.  På trods af en operation der skulle fixe Camillas ryg, medicinering der havde til formål at lindre hendes smerter, endte smerterne med at tage kontrollen over Camillas liv og isolerere hende.

Da Camilla i 3 år har levet sit liv, hvor det meste af dagligdagen foregår liggende i sengen, støder hun på Smertevidenskab på nettet. Hun aftaler at indgå i et online samarbejde med Simon fra Smertevidenskab, der på dette tidspunkt er bosat i Australien for at studere under en af verdens førende smerteforskere Professor Lorimer Moseley.

Gennem behandlingen får hun en ny forståelse af hendes smerter og hvad der bidrager til og fastholder hende i kroniske rygsmerter. Denne viden banede vejen for en ny måde at behandle og tilgå hendes smerter og hun fik pludselig kontrollen tilbage i sit liv. Efter et kort samarbejde kunne hun igen nyde tilværelsen uden begrænsninger af kroniske rygsmerter.

 

I denne episode af Smerteuniverset fortæller Camilla om hvordan hendes liv ser ud, fire år efter sit møde med Smertevidenskab.