Preview Mode Links will not work in preview mode

Smerteuniverset


Nov 28, 2020

Dagens episode er et unikt indblik i hvordan smerter håndteres i elitesporten.

Hør Aalborg Håndbolds fløjspiller, Buster Juul fortælle sin historie om hvordan et slag på knæet i en træningskamp udvikler sig til kroniske knæsmerter, og hvordan han kæmper med uhensigtsmæssige kompensationsmønstre, det psykiske pres og bekymringer for om han vil kunne udnytte sit fulde potentiale og forfølge en udenlandskarriere.

Han får en stribe forskellige diagnoser bl. a. bone bruise og brusk skade samt utallige former for behandling, genoptræning og blodplasma-indsprøjtninger. Til sidst får han at vide, at sidste udvej er en bruskoperation, som trods fuldstændig systematisk genoptræning ingen effekt har på hans smerter og håndboldbanen synes frustrerende langt væk.

På anbefaling fra en holdkammerat tager han kontakt til Smertevidenskab, opstarter et forløb og får gennem et samarbejde med Simon Kirkegaard langt om længe hul på bylden. Han begynder at få fremgang og får tiltroen til sit knæ tilbage.

Idag er tilliden til knæet tilbage og Buster spiller igen uden begrænsninger i Primo Tours Håndboldligaen, i Champions League og drømmen om landshold og udenlandseventyr lever nu igen i  bedste velgående.