Preview Mode Links will not work in preview mode

Smerteuniverset


Aug 6, 2021

For Lis på 27 år, som gæster denne episode af Smerteuniverset, udviklede en ankelforstuvning sig til kroniske knæsmerter, som gennem 3 år fyldte hendes liv med magtesløshed, ensomhed, frygt og mange fysiske begrænsninger. I dag er Lis smertefri og både løber, cykler, arbejder og træner igen.

Lis var uheldig og fik en simpel ankelforstuvning, som på uforklarlig vis udviklede sig til tiltagende knæsmerter. Dette førte til en stribe forskellige undersøgelser, 117 forklaringer på hendes smerter og en lang række forskellige behandlinger uden effekt. Det efterlod hende med en følelse af at være skrøbelig, ensom og opgivende og hun var tæt på, at smide håndklædet i ringen og acceptere at hendes smerter skulle begrænse hende fra, at leve det aktive liv hun elsker.

Gennem et behandlingssamarbejde med Smertevidenskab, fik Lis et nyt syn på smerter og hvad der bidrog til at hendes smerter ikke gik i sig selv. Hendes nye forståelse af smerter gav hende tryghed, mulighed og motivation til at ændre sin adfærd og behandlingsstrategier og dette blev begyndelsen på hendes rejse ud af smerterne samt tilbage til at kunne bevæge sig normalt igen.

I dag bekymrer Lis sig ikke længere omkring sit knæ. Hun har ingen fysiske begrænsninger og oplever sjældent smerter. Glæden ved at bevæge sig og følelsen af robusthed er genoprettet, og hun har nu tillid til sin krop og kan leve præcis som hun har lyst til.

Lis er fantastisk til at italesætte de barrierer og udfordringer som holdt hende fra at blive smertefri samt hvordan det lykkedes hende at slippe fri af sit smertefængsel.

Vi håber du vil nyde Lis’s historie og finde inspiration til din egen rejse ud af forvirring, frygt, magtesløshed og smerter.

God fornøjelse