Preview Mode Links will not work in preview mode

Smerteuniverset


Feb 2, 2023

Anettes rygsmerter begyndte mens hun lavede et squat. Hvad der startede som et let ubehag i lænden, udviklede sig til intense smerter og følelsesforstyrrelser i ryg og ben. Derfor blev hun scannet og man fandt en diskusprolaps. 

 

Hun var bange for at smerterne aldrig ville aftage og at hun ville ende som invalid. Desperat og bange søgte Anette hjælp fra sundhedsprofessionelle, som gav hende rådgivning, øvelser og medicin, men ingenting hjalp det. Tanken om at hoppe ud fra en bro virkede som en god ide selvom hun aldrig var tæt op. 

 

I kampen for at få færre smerter søgte hun efter viden som kunne hjælpe hende og fandt podcasten Smerteuniverset. Hun lyttede til flere episoder og besluttede sig for at gribe hendes smerter anderledes an og begyndte at gå ture selvom det gjorde ondt. 

 

Efter kort tid kunne hun glad fortælle hendes fysioterapeut at nu kunne hun gå 6000 skridt men blev mødt af at det var forkert og at hun skulle drosle ned. Det valget Anette at ignorere fordi det ikke gav mening at passe mere på ryggen når hun kunne mærke fremskridt både i form af færre smerter og bedre funktion. Fire uger senere kunne hun gå 10.000 skridt og i dag er hun smertefri.

 

Vejen ud af smerter blev uden en behandler og i stedet inspiration og viden som Anette fandt i vores podcast Smerteuniverset. Hendes kæreste som havde haft hælspore i 2 år blev nysggerig på Anettes fantastiske rejse og begyndte også at lytte til Smerteuniverset. Du får hans resultat i slutningen af podcasten.

 

Vært: Simon Roost Kirkegaard, Cand. Scient. Fysioterapi, stifter og medejer af  Smertevidenskab.

 

___________________________________________________

 

Vil du lære mere om kroniske smerter og hvordan de kan behandles så er der masser af gratis viden tilgængelig på smertevidenskab.dk 

 

Har du spørgsmål, ideer, ris eller ros, er du velkommen til at skrive til os på info@smertevidenskab.dk