Preview Mode Links will not work in preview mode

Smerteuniverset


Nov 20, 2019

Viden er magt. I dagens episode af Smerteuniverset interviewer Simon Kirkegaard fra Smertevidenskab Kim Klejnstrup Mikkelsen, der blev smertefri efter at have deltaget på et 7 timer langt kursus omkring smerter arrangeret af Smertevidenskab.dk og Maxer.dk. Kim havde i årevis levet med kroniske invaliderende knæsmerter på trods af at han havde forsøgt sig med mange forskellige slags behandlinger og gennemgået adskillige operationer. Han havde fået at vide at han ikke måtte løbe, at han skulle lære at leve med sine kroniske smerter og at han kunne forvente at han en dag ville ende med at få en knæprotese. På grund af smerterne fik han godkendt en revalidering til et nyt arbejde som han endte med at måtte springe fra grundet økonomi.

Hør Kims historie om hvordan smerter og frygt styrede og overtog hans liv og hvordan han mange år efter endelig slap fri fordi at han lærte mere omkring hvad smerte er og de mange forskellige faktorer der kan bidrage til dem. I dag ejer Kim Banken Fitness i Ølgod sammen med sin kone Rikke hvor de forsøger at gå forrest for at øge deres medlemmers livskvalitet og evne til at bevæge sig frit uden bekymringer. Kim er også begyndt at løbe igen og nyder at spille bold sammen med sine tvillingepiger.

Her er et overblik over nogle af de punkter som Simon og Kim taler om:

  • Hvordan det føles når man ikke kan udføre sit arbejde og ens økonomiske eksistensgrundlag er truet
  • Hvordan det føles ikke at blive mødt med mistillid og stigma fra sundhedsprofessionelle
  • Hvordan smerter og frygt kan overtage ens livet og styre ens adfærd
  • Hvordan viden om smerter gjorde ham fri for frygt og banede vejen tilbage til en hverdag uden smerter.

Har du selv smerter og har behandling ikke haft den effekt du ønskede er du velkommen til at skrive eller ringe til os for at få en uforpligtende samtale om hvorvidt vi kan hjælpe dig. Du kan også få mere gratis viden på smertevidenskab.dk som kan være med til at starte din rejse mod smertefrihed.